„Avortul îi afectează profund și pe bărbați”

„Avortul îi afectează profund și pe bărbați”

  Secțiunea ProViață

Aceasta este mărturia lui Christian despre trauma profundă pe care și bărbații o trăiesc atunci când refuză statutul de părinte și darul vieții pentru unul dintre copiii săi. 

„Aveam 16 ani. Într‑o dimineață, la liceu, în sala de clasă a intrat o fată de care m‑am îndrăgostit pe loc.

După opt luni, ne‑am mărturisit iubirea unul celuilalt… Am avut o relație foarte romantică. În primii doi ani a fost platonică, nu ne prea grăbeam. Peste cinci ani a rămas gravidă.

Eram sincer convins că în‑treruperea de sarcină era ceva inofensiv. Că se extrage o parte a corpului femeii fără a‑i provoca nicio vătămare… Plus că aveam înfiptă în minte ideea că, dacă apare o sarcină „accidentală”, nici nu s‑ar fi pus problema că ar fi fost altă soluție.

M‑a uimit cât a suferit. Un an mai târziu, relația noastră s‑a terminat.

Am încercat să‑mi refac viața alături de altă femeie, dar nu m‑am mai îndrăgostit niciodată. M‑am căsătorit, dar a fost o catastrofă, deși am avut doi copii.

După 22 de ani de la acea întrerupere de sarcină, am realizat că, dacă aceasta nu ar fi avut loc, ar fi existat azi pe lumea aceasta o persoană în vârstă de 22 de ani care ar fi fost fiul sau fiica mea.

Dar această persoană nu a avut dreptul de a veni pe lume. Îmi este insuportabil acest gând și încerc să‑l evit, pentru că‑mi dă vertij. Am sentimentul, de fapt convingerea, că am comis o crimă.

În orice caz, mai devreme sau mai târziu apare această conștientizare, care este teribilă.

Deși ea a fost cea care a rupt relația, după câțiva ani, a vrut să fim din nou împreună, doar că eu… tocmai mă logodisem. S‑a căsătorit și ea după aceea.  De câțiva ani, o mai caut din când în când, ca să mai vorbim.

După ce am divorțat, am mai avut trei relații care s‑au terminat mai bine sau mai puțin bine. Acum știu că nu mă voi mai putea îndrăgosti niciodată de altă femeie, că rămân fidel primei mele iubiri, ceea ce implică să duc o viață de celibatar și în abstinență.

Am ales să rup tăcerea pentru a spune că duhul acestei epoci ne face să credem că relația sexuală formează cuplul, când de fapt este exact pe dos: cuplul format dă naștere relației sexuale. Înainte să‑ți dăruiești trupul, trebuie să‑ți dăruiești inima.”

Sursă: Rompre le silence

3949 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.