• Esența creștinismului - resurse recomandate »
    bazele crestinismului web1Dorești să afli mai mult despre aspectele centrale ale creștinismului? În această secțiune vei găsi articole și resurse care te vor ajuta. Citește-le, descarcă-le, printează-le și sharuie-le și cu alții!

    Dacă dorești să aprofundezi aspectele ce țin de viața creștină, îți recomandăm:

    1. Cursul Fundamente ale Creștinismului te va ajuta să explorezi teme precum Biblia, existența lui Dumnezeu, viața creștină, omul și viitorul. Intră în curs

    2. Cursul Ucenicie în formatul a 10 broșuri care dezvoltă teme precum viața după moarte, a Doua Venire a lui Isus, darurile Duhului Sfânt. Vezi/descarcă broșurile

Liviu Neagoe - 3 principii ale crestinului: darnicia, postul si rugaciunea

Scris în . Publicat în Esența creștinismului.

Trebuie sa fim constienti ca niciodata ca si credinciosi nu vom repurta victorii, daca nu intelegem beneficile postului. Postul este pus in lista celor trei principii deosebit de importante din viata credinciosului. Primul principiu important al vietii de credinta este rugaciunea, al doilea este postul si al treilea, darnicia. Sau as putea sa le iau in ordinea prezentata in Biblie: darnicia, rugaciunea si postul. Sigur ca pentru noi este foarte usor sa vorbim de darnicie sau sa vorbim de rugaciune, dar nici pe acestea doua nu le intelegem bine, iar de post nici nu mai are rost sa mai vorbim.

As vrea sa spun tuturor, ca darnicia are si ea trei nivele. Primul nivel de darnicie este zeciuiala. Daca noi nu ii dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu, nu vom fi niciodata darnici. N-ai cum sa fi darnic, dupa ce l-ai furat pe Dumnezeu. Multi oameni se cred foarte darnici, dar ei ignora zeciuiala si o ignora pe motivul ca ea a fost o practica a Vechiului Testament, si de aici spun ca si postul a fost in Vechiul Testament si nu mai trebuie sa fie azi. Foarte multi pastori, foarte multe biserici nu se gaseste in repertoriul lor de predici deloc despre post. Am fost intr-o biserica si am predicat despre post si un tanar a venit la mine: „De optsprezece ani sunt in biserica asta si n-am auzit nici macar o predica despre subiectul acesta!” Si s-a uitat la mine si a zis: Ëste ceva nou?” Nu este nimic nou! Postul este inclus in lista celor trei principii biblice ale credinciosului si daca noi vrem sa daruim,vrem sa ne rugam, trebuie sa vrem si sa postim, pentru ca Domnul Isus in Predica de pe munte vorbeste despre aceste trei mari virtuti sau principii cu cuvantul sau cu prepozitia cand tu daruiesti, cand tu te rogi si cand tu postesti. Nu este optional si nu spune „daca”. De ce? Pentru ca tocmai Domnul stie cata nevoie ai de aceste lucruri pentru a merge din victorie in victorie.

Vreau sa constientizez pe fiecare, la fel este si cu rugaciunea. Noi nu ne rugam oamenilor, noi nu ne rugam pentru noi, ci noi ne rufam lui Dumnezeu. Si aiai trebuie sa spun cateva lucruri. Am auzit foarte mute rugaciuni care incep cu: „Doamne, da-mi!”, „Doamne, fa-mi!”, „Doamne ai mila de copiii mei, ai mila de cei nemantuiti, ai mula de lume!” Si la urma dupa ce iti spun toate astea, „Binecuvantat sa fie Domnul!” Aceasta nu este o rugaciune biblica. Rugaciunea o inaltam lui Dumnezeu, ingerii stau cu cosurile s-o culeaga, s-o duca inaintea lui Dumnezeu pentru a capata raspuns si vreau sa spun ca doar rugaciunea care incepe prin a-L binecuvanta pe Dumnezeu, este luata de ingeri. De ce? Pentru ca Dumnezeu trebuie sa aiba primul loc! Biblia nu incepe cu „La inceput, Adam a sadit in gradina”, ci incepe cu „la inceput, Dumnezeu...” si cuvintele noastre in rugaciune intotdeauna trebuie sa-l aiba pe primul loc, pe Dumnezeu. Daca noi nu intelegem lucrul acesta, noi vom face rugaciuni pentru care vom sacrifica timp si care nu vor primi raspuns.

Ca sa poti sa te adresezi lui Dumnezeu, trebuie sa-L pui pe primul loc. Ca sa poti sa ai o viata de victorie, trebuie sa-L pui pe primul loc. Ca sa poti sa te numeste darnic, trebuie sa-I dai mai intai, ce-i al Lui. Ca sa poti sa experimentezi beneficile postului, nu poti sa postesti pentru ca Dumnezeu sa iti spuna cu cine sa te insori sau sa te mariti, inainte de a posti ca sa-L cunosti pe El. Trebuie sa intelegem care este locul lui Dumnezeu in trairea noastra. Asa cum Dumnezeu este initiatorul creatiei, asa cum Dumnezeu a initiat toate lucrurile, asa cum viata incepe din Dumnezeu – este prin El, pentru El si din El – asa trebuie sa se instaureze ordinea aceasta in trairea noastra de zi cu zi.

Noi avem la biserica o practica, pentru ca am inteles ca vrem sa-L cunoastem pe Dumnezeu si frumusetea Lui si postim trei zile la inceputul fiecarei luni.Sigur ca e mult mai simplu sa incepi sa-L pui pe Dumnezeu pe primul loc si celelalte lucruri sa vina de la sine. „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si celelalte lucruri vor veni pe deasupra”, de aceea postul nu este ceva magic, ca un „hopa-mitica”, ca o lampa a lui Aladin, ceva pe care tu il folosesti pentru a rasuci mana lui Dumnezeu, sa ti se intample tie ceea ce vrei. Pune-L pe Dumnezeu pe rimul loc prin zilele de post si dorinta inimii tale ascunsa pe care doar Dumnezeu o poate cunoaste, prinde viata. Tu vei fi uimit, vei fi plin de energie, plin de victorie, satisfacut, plin de fericire, vei spune: „Wow!”. Vei merge la altii: „Nu pot sa cred, doar m-am gandit la lucrul asta si mi s-a inamplat!”. Dar lucrurile intra in linia aceasta doar dupa ce L-ai pus pe Dumnezeu pe primul loc.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare - http://alfaomega.tv/viata-spirituala 

1956 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.