Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Cartea Cărților - Proiect evanghelistic multimedia

Unul dintre exemplele pozitive prin care putem folosi tehnologia pentru a răspândi Evanghelia este proiectul Cartea Cărților, un proiect CBN dezvoltat de Alfa Omega TV în România din 2016. Mulți ne amintim de anii ’90, când am făcut prima oară cunoștință cu Cristi, Oana și Memo, și am explorat împreună cu ei paginile Bibliei. Astăzi, Cartea Cărților, în variantă reinventată, se întoarce să continue aventura împreună cu copiii secolului XXI.

Personajele principale, Cristi și Oana, sunt copiii tipici secolului nostru: au la dispoziție ultimele gadgeturi, sunt energici, curioși și mereu intră într-o încurcătură. Memo, roboțelul amuzant inventat de tatăl lui Cristi, e întotdeauna gata să-i însoțească pe copii în aventurile în care îi trimite Cartea Cărților. Printr-o grafică modernă, mult umor și cântecele ușor de reținut, Cuvântul lui Dumnezeu este prezentat pe înțelesul copiilor și îi provoacă să își dedice viața lui Hristos. Astfel, seria de desene animate Cartea Cărților devine una dintre cele mai puternice unelte de evanghelizare a copiilor din zilele noastre.

Dar pot copiii să ia o hotărâre fermă de a se încrede în Isus Hristos? La ce vârstă le putem prezenta Evanghelia astfel încât să poată da curs chemării de a-L sluji pe Dumnezeu? E nevoie să evanghelizăm copiii din biserică și cartier? Au și copiii nevoie de mântuire? Sunt întrebări pe care bisericile le dezbat de zeci de ani. Evanghelizarea copiilor este susținută de Scriptură, de mărturiile multor creștini care L-au cunoscut pe Isus pe când erau copii și de multe studii care demonstrează că generația tânără poate lua hotărârea fermă de a-L primi pe Isus ca Mântuitor personal. Studiile realizate timp de peste 60 de ani arată că 85% dintre creștini Îl primesc pe Hristos în viața lor între vârsta de 4-14 ani. De aceea, este important ca de mici să le prezentăm Evanghelia copiilor și prin ce alt mod mai bun decât prin desenele animate pe care oricum le consumă zilnic?

Sezonul 1, 2 și 3 a câte 13 episoade de 30 de minute, au fost lansate în noiembrie 2016, septembrie 2017 și respectiv septembrie 2018. Toate cele 39 de episoade sunt disponibile și pe DVD.

Cartea Cărților este un proiect de evanghelizare și ucenicizare prin desene animate a copiilor de 6-12 ani. El cuprinde mai multe aspecte - difuzarea pe Alfa Omega TV și alte televiziuni locale și naționale partenere, DVD-uri cu episoadele, un site interactiv pentru copii, o aplicație mobilă, evenimente evanghelistice realizate în colaborare cu organizații creștine și biserici locale în toată țara, precum și un program de 40 de săptămâni pentru școlile duminicale.

Cartea Cărților pe TV

Până în prezent, sezonul 1 din Cartea Cărților a fost tradus în 45 de limbi, cu alte 4 limbi în curs de finalizare. Audiența potențială în 2017 s-a ridicat la 162 de milioane în toată lumea!

În România, Alfa Omega TV și alte 35 de stații TV afiliate din întreaga țară au difuzat aventurile lui Cristi, Oana și Memo prin lumea Bibliei.

CC harta difuzare lume aprilie2018

Site-ul www.carteacartilor.tv

Site-ul interactiv pentru copii www.carteacartilor.tv este o lume plină de activități distractive! Pe el se pot găsi informații și întrebări din Biblie, versete zilnice, jocuri și videouri. Copii pot crea un personaj, rezolva mistere, se pot juca jocuri, urmări clipuri video, descoperi lecții valoroase de viață și explora extraordinara lume a desenelor Cartea Cărților! Punctul central al site-ului este prezentarea Evangheliei, unde lunar, din cei 10-20 000 de vizitatori lunari, între 500-700 de copii indică faptul că au parcurs Evanghelia și s-au rugat rugăciunea de predare.

cc site prezentarea evangheliei

Școala duminicală

Programa pentru școală duminicală Cartea Cărților este un program de lecții biblice elementare pentru clasele 1-6, conceput pe module și care permite bisericilor să adapteze programa la nevoile lor individuale: școala duminicală, VBS, programe în timpul săptămânii sau evenimente speciale.

Există 13 module pentru un an. Fiecare modul conține trei lecții în jurul unei povești biblice centrale. Copiii se  bucură de un studiu aprofundat prin lecții în grup mare și mic, și prin discuții ulterioare cu părinții. Prin acest proces, copiii se adâncesc în Biblie, prind curaj prin memorarea Scripturii și aplică ceea ce învață în viața lor de zi cu zi.

Structura acestei programe ajută bisericile să creeze un parteneriat cu familiile, lucrând împreună pentru a oferi îndrumarea spirituală și biblică necesară copiilor. Află mai multe

cc scoaladuminicala 1920

Evenimente evanghelistice

Multe biserici și organizații creștine au organizat evenimente evanghelistice folosind materialele și învățăturile pe care le oferă desenele Cartea Cărților. La fiecare eveniment, cel puțin 200 de copii au fost atinși de mesajul Evangheliei și au învățat împreună cântecul „Poemul mântuirii”.

cc eveniment biserica

Aplicația mobilă

Universul Cartea Cărților include și o aplicație mobilă pentru iOS și Android, unde copiii pot urmări videouri, se pot juca jocuri și pot descoperi lucruri extraordinare din Biblie și din lumea Cartea Cărților. Aplicația va fi lansată până la sfârșitul anului 2018.

cc aplicatie mobila

Află mai multe despre proiectul Cartea Cartilor și ultimele noutăți: www.alfaomega.tv/carteacartilor

Etichete: cbn, alfa omega tv, cartea cartilor, desene animate, evanghelizare, misiune prin media, carteacartilor

UNIVERSUL CARTEA CĂRȚILOR

Despre Cartea Cărților

Despre Cartea Cărților

Descoperiți ce își propune seria multi-media Cartea Cărților, aflați informații despre cele 39 de episoade (3 sezoane), precum și descoperiți personajele din Cartea Cărților, alături de care copiii descoperă Biblia.
Noutățile CC

Noutățile CC

Ultimele noutăți ce țin de proiectul Cartea Cărților, ce spun oamenii despre aceste desene, statistici, știri și reportaje, anunțuri despre evenimente din țară, precum și resurse gratuite din universul Cartea Cărților
Susține proiectul CC

Susține proiectul CC

Ajutați-ne să ajungem la cât mai mulți copii cu mesajul Evangheliei, să putem crește împreună o generație care influențează prin valori sănătoase pe cei din jur, acasă, la grădiniță și la școală.
Aplicația mobilă CC

Aplicația mobilă CC

Descoperiți aplicația mobilă CC pentru tabletă/telefon. Episoade întregi. Jocuri biblice distractive. Biblia interactivă pentru copii. Universul personajelor biblice. Poze și video, trivia și provocarea biblică zilnică.
Site-ul Cartea Cărților

Site-ul Cartea Cărților

Carteacartilor.tv - un site distractiv și sigur pentru copii, unde ei pot învăța despre Biblie în timp ce se joacă, memorează versete, descoperă personaje și întrebări din Biblie, secvențe din desene și episoade.
Episoadele pe DVD

Episoadele pe DVD

Comandați episoadele CC pe DVD! Fiecare album DVD conține un sezon complet, cu 13 episoade fiecare a câte 25 de minute (39 în total). Mai avem și un devoțional interactiv pentru copii și multe alte materiale.
Biserici/Organizații: Academia Cartea Cărților

Biserici/Organizații: Academia Cartea Cărților

Academia CC conține 40 de lecții multimedia de școală duminicală concepute pentru clasele I-VI, inspirate din istorisirile biblice ale primului sezon Cartea Cărților, cu mesaj biblic, jocuri și activități.
Biserici/Organizații: Evenimente evanghelistice

Biserici/Organizații: Evenimente evanghelistice

Oferim asistență, idei și costumul Memo pentru biserici/organizații care doresc organizarea de evenimente evanghelistice, în care să proiecteze un episod CC și să învețe cu copiii Poemul Mântuirii.
Televiziuni: Difuzarea episoadelor Cartea Cărților

Televiziuni: Difuzarea episoadelor Cartea Cărților

39 episoade de 26 min - desene animate de înaltă calitate, dublate în română, disponibile pentru difuzare pe televiziuni partenere. Proiect bazat pe seria clasică Cartea Cărților, difuzată de TVR în anii ’90.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.