Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

STATUL ISLAMIC din Irak si Levant

Foloseste meniul de mai sus pentru a naviga prin paginile din aceasta sectiune.

„Dacă veți păstra acest sfat, veți cuceri Roma (creștinătatea) și veți stăpâni lumea, cu voia lui Allah.” Abu Bakr al-Baghdadi

SIIL în acțiune

Ce posedă un tânăr ca să trăiască și să moară pentru scopurile barbare ale grupării SIIL? Aceste scopuri presupun convertirea la islam sau moartea. Aceste scopuri obligă mulțimi de oameni să-și părăsească țara, presupun un califat islamic utopic, în care necredinciosul este persona non grata sau poate să moară. Gruparea SIIL împarte lumea în două clase- credinciosul adevărat și necredinciosul, infidelul (de multe ori, alți musulmani)- care trăiesc asemeni unor cetățeni de categoria a doua, sau nici măcar atât.

Luptătorii grupării SIIL sunt conduși de o idee diabolică. Sunt bine înarmați, finanțați și motivați și fac ceva ce nimeni nu credea că pot să facă. Aceștia au declarat un califat, o regiune condusă prin legea Sharia, legea islamică.

Harta califatului dorit de SIIL

Un blitzkrieg islamic

10 iunie 2014 marchează ziua în care gruparea SIIL a șocat lumea. Aceștia au capturat al doilea cel mai mare oraș din Irak- Mosul, cunoscut ca Ninive, orașul biblic în care profetul Iona a predicat mesajul de pocăință cu mii de ani în urmă. Această acțiune a lor a pus în mișcare un lanț de evenimente care au schimbat analiza geo-politică a regiunii și a lumii întregi. De asemenea, a schimbat viețile a milioane de oameni și a făcut ca SIIL să devină un nume obișnuit în Occident.

isis 04Lumea a început să acorde o atenție tot mai sporită acestei grupări jihadiste, gruparea pe care președintele Americii, Barack Obama, a descris-o ca fiind „o echipă de juniori”. Bineînțeles, această grupare a trecut foarte repede la etapa următoare. Granițele stabilite între Irak și Siria în urmă cu aproape o sută de ani au dispărut.

Din acel moment SIIL controla o parte mare de teritoriu. Unii estimau că era vorba de un teritoriu de dimensiunea Angliei. Dintr-o dată, lumea trebuia să înfrunte nu numai o grupare teroristă, ci și o armată. De asemenea, creștinilor din orașul Mosul li s-au dat patru opțiuni: să plătească taxa jizya ca ne-musulmani, să părăsească orașul, să se convertească, sau să moară.

isis 13Pricepuți în ce privește înregistrările video și media socială, SIIL a început să-și răspândească mesajul în lumea întreagă. Succesul lor i-a animat pe tinerii jihadiști și pe doritorii din lumea întreagă. Determinați de o campanie media sofisticată, luptătorii străini le-au sprijinit fronturile. Aceștia au ales să se alăture în lupta împotriva infidelilor și să stabilească un califat islamic. Datorită succesului, mulți au crezut că binecuvântarea lui Allah se află peste gruparea SIIL. Acesta a devenit un puternic instrument de recrutare.

isis 06Ryan Mauro, de la organizația Clarion Project, a explicat acest fenomen: „Cel mai puternic instrument de recrutare al grupării SIIL este faptul că aceștia au succes în ceea ce fac. Dacă o oarecare grupare jihadistă începe să cucerească teritorii așa cum face SIIL, o treime din teritoriul Siriei și o treime din teritoriul Irakului, dintr-o dată, cei care s-au îndoit cu privire la acea grupare vor spune: ‘Bineînțeles că i-a binecuvântat Allah!’ De aceea nu trebuie să-i permitem unei grupări precum SIIL să aibă ceea ce pare a fi victorie, deoarece acest lucru trimite un mesaj lumii musulmane, și anume, că fac voia lui Allah, prin acest fapt atrăgând tot mai mulți recruți.”

isis Territorial control of the ISIS  aprilie 2015

Blitzkrieg-ul (termen din germană, care înseamnă literal „război fulger”) lor islamic a decimat armata irakiană pregătită de americani și a amenințat teritoriul kurd al Irakului. Acum, singura forță militară capabilă să lupte împotriva grupării SIIL a fost nevoită să apere o graniță ce se întinde pe o distanță de peste 1000 de kilometri în fața unei armate teroriste. Armata kurdă, Peshmerga, a stat în fața grupării SIIL și a atacurilor lor în regiune.

isis 01

Gruparea SIIL poate fi învinsă?

Aceasta este întrebarea cu care se confruntă întreaga lume în prezent. În ciuda unui început descurajator, există câteva semne pozitive că Statele Unite, coaliția lor și kurzii ar putea dezvolta o strategie mult mai coerentă pentru a se opune acestei grupări. Totuși, decapitările, crucificările, violurile și crimele care au loc pe o scară largă au lăsat Occidentul fără cuvinte. Un raport al Națiunilor Unite arăta că Statul Islamic a comis crime „cutremurătoare”. Au masacrat 1400 de soldați irakieni.

jerusalemdateline 65 20februarie2015

Arma favorită

isis 03Pentru americani, Foley, jurnalistul care a fost răpit în luna noiembrie a anul 2010, a devenit cea mai cunoscută victimă a brutalității SIIL. Îngenunchiat în deșertul Siriei, îmbrăcat în haine de culoare portocalie, cu o expresie neutră pe chip, Foley și-a petrecut ultimele sale momente pe pământ constrâns fiind să condamne politica Statelor Unite. Apoi, cel care a devenit cunoscut drept „Jihadi John” a început execuția. Filmarea macabră și moartea cruntă a lui Foley a lovit precum o săgeată în spiritual național al Statelor Unite. Acesta este scopul terorii islamice: „Scopul terorismului este să sădească frică în inimile dușmanilor ca să aibă parte de anumite concesii.”

Astăzi, decapitarea este arma favorită pentru a răspândi teroare printre „infideli”. Această practică barbară își găsește locul potrivit în teologia musulmană. Sura 47 (un capitol din Coran) spune: „Când vă întâlniți cu necredincioșii, decapitați-i până când veți face un adevărat măcel printre ei, apoi legați-i strâns.” Sura 8:12, 60: „Allah spune: ‘Voi naște teroare în inimile necredincioșilor. Decapitați-i și tăiați-le degetele... răspândiți teroare printre dușmanii lui Allah și ai voștri.’” Această armă a lor este o metodă care va duce la finalul dorit - cucerirea întregii lumi: „Luptați-vă cu ei până când nu va mai exista idolatrie și religia lui Allah va stăpâni întreaga lume.” (Sura 8:39)

Și apoi, într-o zi... SIIL!

Una dintre persoanele care trăiesc în epicentrul acestei persecuții este Canon Andrew White, cunoscut ca vicarul Bagdadului. Acesta a păstorit Biserica Anglicană „Saint George” din capitala Irakului în perioada cea mai întunecată. Canon Andrew White a înființat asociația caritabilă „Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East” ca să ajute la vindecarea unei regiuni distruse.

isis 17White a devenit una dintre principalele- poate chiar principala- voci ale creștinilor din Irak. Din cauza deschiderii sale și a credinței sale, gruparea SIIL vrea să-l omoare. După mai multe amenințări cu moartea, superiorul său, arhiepiscopul de Canterbury, i-a ordonat lui White să părăsească Bagdadul. Acesta a considerat că biserica are nevoie ca White să rămână în viață. Acesta spunea că mulți creștini au fugit din cauza violenței care avea loc în Bagdad și s-au îndreptat spre nord, spre Ninive. În mod ironic au ajuns direct în mijlocul acțiunilor grupării SIIL: „Situația nu era prea bună în Bagdad... bombe, focuri de arme, oameni care mureau. Locuitorii capitalei au ales să plece spre Ninive, patria lor, ca să fie în siguranță... și apoi, într-o zi, SIIL!”

White a descris două dintre experiențele care i-au fost povestite și care l-au marcat. Prima experiență este a unui creștin: „Luptătorii SIIL i-au spus acestui bărbat: ‘Fie rostești aceste cuvinte și te convertești la islam, fie îți omorâm toți copiii.’ Era disperat. A rostit acele cuvinte. Apoi, m-a sunat, mi-a spus ce s-a întâmplat și m-a întrebat dacă Ieșua îl mai iubește: ‘Întotdeauna l-am iubit pe Ieșua, dar am rostit acele cuvinte deoarece nu am putut să-mi las copiii să moară.’ I-am spus că Isus îl iubește și îl va iubi întotdeauna.”

Apoi, a povestit cum patru adolescenți- eroi moderni ai credinței- au ales moartea în locul convertirii: „Luptătorii SIIL s-au întors și le-au spus copiilor: ‘Veți mărturisi că îl urmați pe Mohamed.’ Copiii- toți sub 15 ani, patru dintre ei- au spus: ‘Nu, noi Îl iubim pe Ieșua. Întotdeauna L-am iubit pe Ieșua. Întotdeauna L-am urmat pe Ieșua. Ieșua a fost întotdeauna cu noi.’ Luptătorii SIIL au spus: ‘Spuneți cuvintele!’ Copiii au spus: ‘Nu putem.’ I-au decapitat.”

White este foarte marcat de ceea ce se întâmplă: „Aceștia sunt copiii mei. Prin asta am trecut. Cu astfel de situații ne confruntăm.”

Ascensiunea califatului

isis calif Abu Bakr al-BaghdadiÎn data de 5 iulie 2014, Abu Bakr al-Baghdadi a vorbit de la minbar-ul (amvon) din Marea Moschee al-Nuri din Mosul. Acesta a anunțat formarea unui califat islamic și a rămas în istorie. Al-Baghdadi, care susținea că este un urmaș al profetului Mohamed, a studiat istoria islamică și a primit porecla „filozoful jihadist”. Acesta a schimbat numele grupării SIIL (Statul Islamic din Irak și Levant) în Statul Islamic.

Declarația lui al-Baghdadi a șocat întregul Orient Mijlociu. Acestea sunt câteva dintre ideile pe care al-Baghdadi le-a prezentat în respectiva zi:

  • Le-a cerut musulmanilor de pretutindeni, în mod special celor care au anumite profesii, să se alăture și să ajute la împlinirea califatului.
  • A proclamat o nouă eră.
  • A prezentat ce s-a întâmplat după încheierea ultimului califat.
  • A exprimat scopul final al califatului: „Acesta este sfatul meu pentru voi. Dacă veți rămâne la el, veți cuceri Roma și veți conduce întreaga lume, dacă Allah câștigă.”

isis-map

Califatul se întoarce la originile islamului. După moartea lui Mohamed, cineva trebuia să conducă comunitatea islamică, cunoscută sub denumirea de ummah. În limba arabă, cuvântul calif se referă la un succesor, „cineva care înlocuiește”. Un număr mare de califi au condus în decursul celor 1,400 de ani ai islamului.

În Occident, mulți nu știau ce anume înseamnă califatul. Andrew McCarthy, autorul cărții „The Grand Jihad”, a dat această definiție: „Califatul este o instituție de conducere islamică sub legea Sharia, legea musulmană. Nemulțumit de imperiu, Islamul anticipează o hegemonie globală. Într-adevăr, ideologia islamică declară că o astfel de hegemonie este inevitabilă...”

isis 28Profesorul Moshe Sharon, unul dintre experții islamici de seamă ai lumii, a explicat de ce este un vis care se împlinește: „Acest vis oferă un fel de sentiment că sub califat va exista o minunată lume islamică, va exista o unitate a tuturor musulmanilor, va exista o putere care nu va putea fi învinsă de nimic.” Sharon spunea că în Islam, califul deține o putere enormă: „Acest uriaș imperiu care a fost creat poartă numele de califat, un teritoriu imens, o uriașă comunitate islamică în fruntea căreia se află cineva... care îl înlocuiește pe profet; dar nu este adevărat, ci de fapt acesta Îl înlocuiește pe Dumnezeu. Deoarece Dumnezeu locuiește în cer și cineva trebuie să-i supravegheze pe credincioși și acesta este califul. Pe pământ, califul luptă împotriva lumii ne-musulmane. Sub conducerea lui, întreaga lume islamică este unită și bineînțeles, războiul și lupta împotriva creștinilor devine mult mai ușoară.”

Vremea califatului

isis 07Joel Rosenberg spunea următoarele cuvinte cu privire la califat: „Misiunea lor de a stabili un califat este și scopul islamiștilor din Gaza până în Irak. Este parte dintr-o mișcare ofensivă exercitată de către forțe care poartă diferite nume: SIIL, Hamas, Jihadul Islamic, Brigada Martirilor Al Aqsa... Toți au o misiune comună și această misiune este stabilirea unui califat.” Rosenberg spunea că este un război religios pentru acești musulmani: „Să ucidă fiecare evreu și creștin care le iese în cale și să ucidă fiecare musulman care nu crede într-un mod la fel de radical ca și al lor... De ce întâmplă chiar acum? În parte, se întâmplă deoarece ei cred că a sosit vremea califatului.”

Ryan Mauro, de la organizația Clarion Project, a explicat: „Una dintre cele mai interesante creșteri pe care le-am văzut, în special în cazul luptătorilor SIIL și a altor jihadiști, este preocuparea lor pentru teologia vremurilor din urmă. Când un jihadist spune ceva de genul. ‘America, te condamnăm pentru că protejezi crucea’, acesta face referire la o profeție islamică cu privire la vremurile de pe urmă. Aceștia consideră că Isus se va întoarce, că îl va ajuta pe mesia islamic (Mahdi) să învingă creștinismul, evreii și restul lumii. Apoi, aceștia cred că Isus condamnă creștinismul. Când un jihadist spune că va distruge crucea, aceasta nu este numai o amenințare la adresa Statelor Unite și a creștinismului. Aceștia spun că pregătesc apariția unui Isus (total diferit de versiunea Bibliei) care îi va ajuta să cucerească întreaga lume.”

Pentru cei care trăiesc în umbra acestui califat, alegerea este evidentă: CONVERTIRE sau MOARTE!

IS insurgents Anbar Province Iraq

Articol tradus și extras cu permisiune din cartea „Destination Jerusalem: ISIS, Convert or Die, Christian Persecution and Preparing for the Days Ahead” - scrisă de Chris Mitchell, șeful departamentului de știri pentru Orientul Mijlociu, CBN News. Publicată: Ianuarie 2015

 

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 5.3 - Crestinismul si Islamul (mai-iunie 2015). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: http://alfaomega.tv/revista#abonare

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.