Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Asemanari izbitoare intre sfarsitul vremurilor in islam si in crestinism - Marius Birgean

Este nevoie de exercitiu si o anumita rigoare in a intelege mai intai Scripturile crestine si doctrinele escatologice pentru a putea face o paralela cu escatologia islamica. Avand escatologia crestina si elementele fundamentale si anume: revenirea in slava a Domnului Isus precedata de Necazul cel mare, marea amagire, aparitia lui Anticrist, a profetului mincinos, avem cateva coordonate sau jaloane dupa care putem sa evaluam trasaturile de baza ale escatologiei islamice. Similaritatile sunt coplesitoare, iar aceasta ar trebui sa ne de-a de gandit.

Vorbim aici despre religia cu cea mai mare rata de crestere din toate religiile lumii, care potrivit estimarilor daca se pastreaza ritmul de crestere actual in aproximativ 20 de ani va surclasa crestinismul, fiind religia cu numarul cel mai mare de adepti. Cum ar putea Satana care este maiestrul amagirilor, deceptiei spirituale in vremurile din urma, sa lase de o parte 1,5 miliard de oameni din planul sau. Evident ca nu o va face, ei sunt undeva in planul lui si atunci cand ne uitam putin in ce inseamna escatologia islamica intelegem sau intrezarim putin din acest plan diabolic de inselaciune prin care Satana va incerca sa ii amageasca pe crestini, evrei si musulmani.

Lumea islamica, atat ramura siita, cat si ramura sunita asteapta o figura centrala, un eliberator, un izbavitor, un mesia. Este potrivit sa folosim termenul acesta pentru ca este o figura mesianica care va restaura gloria, stapanirea lui Allah peste intreaga lume. Este o figura carismatica care va avea o autoritate mondiala si va impune acest califat in lumea intreaga. El este numit al doisprezece Imam sau Imam Mahdi (Al-Mahdi inseamna „cel condus, cel calauzit”) si va avea ca ajutor principal pe Isus. Musulmanii il asteapta si cred in revenirea lui Isus sau Isa, fiul Mariei, care va veni, dar nu ca in escatologia crestina ca el sa fie adevaratul mesia, ci sa fie ajutorul lui Mahdi pentru a-si exercita autoritatea mondiala, fortandu-i pe crestini sa treaca la islamism.

O a treia figura interesanta in escatologia islamica care este considerata anticristul sau o paralela cu anticristul, figura negativa, este cel care-l va proteja pe poporul evreu in vremurile din urma. Isus va reveni ca sa-l ajute pe Mahdi sa-si exercite stapanirea globala si ei il vor invinge pe cel care este anticristul in conceptia lor, protectorul poporului Israel.

Cand ne uita, insa, la descrierile pe care Coranul le are cu privire la aceste trei personaje intelegem ca lucrurile sunt exact rasturnate fata de intelegerea crestina a lucrurilor. Imam Mahdi seamana leit cu descrierea pe care Scripturile crestine o fac cu privire la Anticrist. Isa, Isus al lor, nu este altceva decat paralela crestina a profetului mincinos, cel care-l va ajuta pe anticrist sa aibe suprematie. Iar anticrist care va proteja poporul evreu nu este altul decat Hristosul crestin, cel care va veni. Asa ca lucrurile sunt paralele, dar rasturnate.

#RSP #RealitatiSiPerspective Asemanari izbitoare intre sfarsitul vremurilor in islam si in crestinism - #RSP - cu Marius Birgean, pastor si expert in islam. Extras din emisiunea Realitati si perspective 3, difuzata pe 9 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.