Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Califatul Islamic si Statul Islamic - Marius Birgean

Scopul acestui califat islamic este dominatia mondiala. Cand luam in considerare repeziciunea cu care Statul Islamic a cucerit teritorii importante din Siria si Irak, atractia pe care o exercita acest Stat in randul tinerilor musulmani din Europa care vin si se inroleaza, luptand pentru el, ar trebui sa fie un motiv de preocupare. Traim vremuri in care sunt atat de multe circumstante care au creat acest sentiment ca a sosit momentul. In momentul in care numarul musulmanilor va depasi numarul crestinilor se va crea un sentiment si mai accentuat ca a sosit timpul, iar visul lor de a domina lumea poate deveni realitate.

Exista diversi pretendenti, primul fiind al-Baghdadi care s-a autointitulat a fi califul. Un altul este Turcia care vrea sa-si recapete ideea de califat pe care a avut-o acum aproximativ 100 de ani prin Imperiul Otoman. Tucia este un caz unic. Este o natiune cu populatie predominant musulmana, dar a fost pentru cea mai mare parte a sec. XX o natiune seculara. Observam acum cum ea se radicalizeaza, factorul religios devine tot mai important. Exista o competitie intre Turcia, Iran si Arabia Saudita pentru suprematia din lumea islamica si probabil ca aceasta discutie cu privire la plasarea moscheei din Bucuresti finantata de guvernul turc face parte din aceasta strategie. Fiecare incearca sa-si extinda sfera de influenta acolo unde este posibil.

Este aceasta interpretare ca acolo unde anumite teritorii au apartinut candva, nu conteaza perioada de timp, comunitatii islamice ele sunt de drept si apartin lumii islamice chiar daca ulterior au trecut sub alta stapanire. De aceea exista aceasta revendicare si poate ca unora previziunile de extindere ale califatului islamic reprezentat de statul islamic, acele harti unde era inclusa si Romania ca fiind parte pana in anul 2020 este motivat tocmai de aceasta idee: Tarile Romane au facut parte candva sub stapanirea otomana.

Problema este atunci cand factorii politici, guvernantii nostrii nu vor sa i-a in considerare aspectele religioase. Diferenta dintre dansii si interlocutorii lor islamici este ca acestia i-au in serios aspectele religioase si in spatele actiunilor lor stau aceste convingeri. Noi am putea, venind dintr-un spatiu european secular, sa privim lucrurile acestea ca si eforturi diplomatice, dar nu este asa.

#RSP #RealitatiSiPerspective Califatul Islamic si Statul Islamic - Marius Birgean. Extras din emisiunea Realitati si perspective 3, difuzata pe 9 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.